Stranice

petak, 26. rujna 2014.

KUD PUKLO DA PUKLO Epizoda 8. Epizoda 9. Epizoda 10. Epizoda 11. Epizoda 12. Epizoda 13.

KUD PUKLO DA PUKLO 

Epizoda 13.


Mile i Stipe pokušavaju pronaći kip Gospe kojeg je negdje zakopao vel. Mirko. Nakon neuspjeha, osvećuju se Mirku tako što ga glasanjem izbacuju iz mjesnog odbora. Odlučuju uvesti novog čovjeka u odbor. Mile, Stipe i Sveto predlažu svoje sinove (van njihove volje). Izbija svađa. Đurini unuci su razočarani jer im se nakon dovođenja vode do kuće javljaju novi problemi: moraju iskopati septičku jamu. Nakon Josipovog računanja novih troškova, iznervirana Katarina se odluči sama baciti na kopanje jame. Pridružuje joj se Damir koji koristi situaciju za flert. Tomislav se muči s kokoši, ali je napokon uspije uhvatiti. Preda je Damiru i Katarini koji je odnose na sjenik Miline kuće. Tamo Damir poljubi Katarinu, što vidi razočarana Snježana. Katarina ljutito odbije zbunjenog Damira.Denis dolazi u selo i saznaje (preko Snježane) da Katarina muti s Damirom. Optužuje Katarinu za nevjeru, ali se stvar brzo izgladi. Denis se kontrolira i smiruje, želi milijun eura. Barbara je u panici zbog zatvaranja škole i kombinira kako povećati natalitet u selu. Očajna je. Napije se kod Ane i baca oko na vel. Mirka. Šokiranom Tomislavu se vrati kokoš u sobu.

KUD PUKLO DA PUKLO 

Epizoda 12.

Kud puklo da puklo
U selu je plesnjak. Sveto pjeva na bini, što naročito ljuti Milu jer (ispravno) smatra da se on tako upucava Zdenki. Tomislava ne zanima plesnjak, autom ide do hotela i kupuje skupu hranu. Ples ga ni ne zanima. Katarina ima novu frizuru za ples. Tamo odlazi s Krešom, Damir im se prikrpa jer traži izgovor od Krasinčanki. Ljubo je oduševljen time da se curama istinski sviđa, za razliku od svoje pratilje Snježane, kojoj zna neiskrene motive i koja mu uništava šanse kod novih cura. Snježana samo želi da Damir bude ljubomoran. Krasinčani dolaze u selo i provaljuju u župni ured u potrazi za kipom kojeg tamo nema. Odlučuju se raspitati na ružan način. Provaljuju kod Tomislava koji umire od smijeha na njihovu pojavu i stil. On im da naslutiti da je kip kod Mile. Maznu ga i bježe. Na najnapetijem dijelu plesnjaka (kad Mile s bine poručuje Sveti da mu ostavi ženu) Tomislav (još vezan) utrčava i obznanjuje da kradu kip. Dečki organiziraju dvije hajke i uhvate, te privedu lopove. Jedan od njih je Nediljko. Ljubo ih pušta, na opći užas svog oca. Don Ante zahtjeva da mu se kip vrati. Predlaže dvoboj, na koji Mile i Stipe rado izlaze jer im protivnici svaki put budu dva luda starca iz Krasinca. Organizira se tuča na rubu sela za kip. Vel. Mirko je očajan zbog toga, ali pripreme počinju, Sveto se priključuje... Tomislav dobiva živu kokoš za svoje zasluge. Problem je što ima fobiju od njih. Krešo mu rado isporuči koku u sobu i tako ga blokira u kutu. Ljubo prizna Snježi da Damir može, Josip i Damir se klade da će Damir dobiti Katarinu u krevet za manje od 7 dana. Žene ispraćaju boksače, a Mirko zakopava kip. Kad treba doći do tuče vide da su protivnici mladi, veliki i opasni, ali svejedno ne ustuknu. Vel. Mirko prekida meč.

KUD PUKLO DA PUKLO 

Epizoda 11.

Selom se proširila priča da Damir ne može. Zato Zdenka odlazi Katarini da joj objasni da njen Damir može, ali samo kad voli. Damir je u tome zatiče, pa osramoćen poziva Katarinu na ples. Snježana, nakon informacije o Damiru, na ples poziva Ljubu i Stipe prihvaća. Krešo nalazi Tomislava u krčmi i pred svima ga fiziči napada. Tomislav ga nokautira. Velečasni Mirko je u crkvenim knjigama našao priču o kipu. Kip je zakopao svećenik da spriječi krvoproliće između Oštrovca i Krasinca. U Oštrovac, na poziv velečasnog Mirka, stiže don Ante svećenik iz Krasinca u pratnji krasinačkog policajca Nediljka. Sukob don Ante i Mile skoro završi tučom, nakon čega Mile i Stipe odonose kip iz župnog ureda u mjesni ured, zajedno s puškama. Ne vjeruju Krasinčanima. Selo je u pripremama za ples. Sveto donosi i kareoke mašinu. Diana radi plakate, a Stipe, Ane i Barbara uređuju krčmu. Radovi na kopanju kanala se nastavljaju. Katarina želi kopati, a Damir je zeza da nije dovoljno ženstvena. Katarina ide u salon oprati kosu, ali je Diana i Zdenka nagovore na frizuru za večerašnji ples. Krešo i Katarina i dalje ne razgovaraju sa Tomislavom, koji si je donio večeru iz hotela i ostaje u kući dok Katarina i Krešo idu na ples. Ples je počeo. A Krasinčani ulaze u selo.

KUD PUKLO DA PUKLO 

Epizoda 10.

Na sastanku seoskog vijeća odlučeno je da će plesa biti, ali su otvorene i neke ideje kako zaraditi od gospe, što je posebno naljutilo velečasnog Mirka koji ih je poziva na red. Renata Krešu ucjenjuje s klincima i traži pola nasljedstva. Procuri da je sve saznala od Tomislava pa to rezultira tučom njih dvojice u kafiću zbog čega je Tomislav izopćen iz društva. Damir ima sve više problema zbog trača o impotenciji. Osim što je sprdnja sela, Snježana se preusmjerava na Ljubu i poziva ga na ples. Njen cilj je uvjeriti se u istinitost trača. Mirko u knjigama nailazi na podatak da je kip zakopan zbog dobrobiti sela i to ga zabrine. Milu to nimalo ne zabrinjava, brine ga što je Mirko rekao don Anti za pronalazak pa don Ante, s pratnjom Nediljkom zahtjeva povrat kipa. Mile ih se rješava i sakriva kip. Selo je u organizaciji plesa, Snježana i Diana prave plakate, Barbara kiti dvoranu, Ane posprema sve. Sveto donira karaoke i planira nastupiti.

Kud puklo da puklo

KUD PUKLO DA PUKLO 

Epizoda 9.

Radovi na parceli za postavljanje cijevi za vodu su počeli. Kopa se na veliko. Krešina djeca su nepodnošljiva i svi mole Katarinu da ih uzme i odvede negdje. Katarina se buni, ali uzima klince i odlazi. Damir je u selo dovukao Sanju i sad je vodi prema Đurinoj kući, samo da pokaže Katarini kako ona nije jedina. Na putu nalete na Katarinu sa klincima. Damir iskorištava situaciju i preko klinaca se obraća Katarini, koja vidi što on radi i malo joj je smiješno. Zabavu prekida Sanja, a Jan je za kaznu pištoljem na vodu zalijeva po majici. Sanja je bijesna, Katarina joj predlaže da to posuši fenom...kod Damira kući. Damiru se to nimalo ne sviđa, ali kasno. Sanja je odlučila da idu kod njega. Mile i Stipe pokušavaju zaustaviti Ivana i obitelj da odsele iz Oštrovca, ali uzalud. Po Barbarinim proračunima ako se uskoro ne rodi u selo neko dijete, ostat će bez škole. Mile misli da je vrijeme da se unuci tjeraju iz sela. Stipe ne da doktoricu. Mile i Stipe kreću u nagovaranje sinova da se žene. Kad Mile zatekne Sanju u kući, oduševljen je. Damir se izbezumi, a Sanja kaže svima da Damir "ne može". Mile i Zdenka su u šoku. Mile govori Stipi tužne vijesti, a Stipe ih izblebeće Ani. Zdenka odlazi kod Damira, želi znati jel to istina. Damir joj govori da nije, Zdenka zaključuje da Damir može, ali samo kad voli.

KUD PUKLO DA PUKLO 

Epizoda 8.

Katarina, bijesna na Damira što je ispričao Josipu za njen tatoo, dolazi kod njega, ali u kući zatiče samo Zdenku, a Zdenka, zadovoljna što je Katarina tražila Damira, ga odmah naziva. Damir je upravo "spasio" turisticu Sanju i doveo u brvnaru kad dolazi poziv od Zdenke. Damir ostavlja zbunjenu Sanju sa Ljubom i pohita k Katarini, nadajući se najboljem. Barabara je i dalje u agoniji zbog Dianinog odlaska iz kuće. Ane je tješi, pokušavajući s rakijicom. Barbari očaj ne jenjava, ali rakijica joj se svidi. Za to vrijeme velečasni Mirko obilazi Josipa i Dianu. Josip bi se ženio, ali Diana neće. Mile i Stipe, u strahu od Svetinog odvjetnika, odlučuju se dokopati Svetine bilježnice. Prva faza plana je - ukrasti Josipu ključeve. Katarina, koja je u međuvremenu saznala da za njenu tetovažu ne zna samo Josip, nego i Ljubo i velečasni Mirko, je ozbiljno ljuta na Damira i govori mu da sa takvom osobom kao što je on ne želi više imati posla. Damir, bijesan na Josipa, ali i na sebe, se vraća u brvnaru i zatiče tamo Sanju. Ona je već otvorila vino. Nakon nekoliko čaša, lagane muzike i plesa Damir pristojno odbije Sanju. Snježana odlučuje ukinuti unucima vodu. Na bunar stavlja lokot.

Popularne epizode: